Lihapuoli

Lihapuoli yleisesti

Verinahan toistapuolta kutsutaan lihapuoleksi. Tämä on se puoli, joka on eläimeen päin ja jolla elävän eläimen lihaosa sijaitsee. Tämä puoli on yleensä nahan karheampi puoli.
Nahkapuolen vastinetta, nahan yläpuolista puolta, kutsutaan jyväpuoleksi.

Aasseite Leder

Lihapuolen jatkokäsittely

Jatkokäsittelyssä lihapuoli joko suoristetaan tai hiotaan. Kun lihapuoli hiotaan ja siitä tulee käyttöpuoli, sitä kutsutaan mokkanahaksi.

Aasseite Veloursleder


Haluatko tietää enemmän eläinten nahan osista, joista tulee nahkaa? Katso täältä:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tVelqQh7kmg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> 

 


Lisälähteet (Viittauspäivä 08.01.2019):

  • lederpedia(punkt)de/lederbegriffe/aasseite
  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Aasseite
  • leder-info(punkt)de/index.php/Fleischseite
Engraving preview